Categorieën
Vlees

Ovenschotel met pastinaak, appel en chipolataworstjes

Afgelopen zondag was het zo’n donkere druilerige dag en dan vind ik het heerlijk om af te stemmen op 24 Kitchen en non-stop kookprogramma’s te kijken. Zo kwam ook weer de 5 Ingredients van Jamie Oliver voorbij en besefte me dat ik uit dit kookboek al enige tijd niets meer gemaakt hebt. Mooi dat er dan een gerecht voorbij komt wat direct aanspreekt en meteen inspiratie geeft voor de volgende kookweek. Met een korte voorbereiding heb je deze schotel in ongeveer 45 minuten op tafel staan.

Het bevat de volgende ingrediënten; (voor 4 personen)

  • 3 rode uien schoongemaakt en in 4 parten gesneden
  • 2 appels met schil in parten gesneden
  • 4 grote pastinaken
  • 10 tot 12 chipolataworstjes
  • 1 eetlepel rode wijn azijn of balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie (liefst een spray)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zet een ovenbestendige pan op het fornuis en verwarm op middelhoog vuur. Spray er wat olijfolie in. Haal de uienparten uit elkaar zodat je een soort van blaadjes krijgt en doe ze in de pan. Schep regelmatig om. Zodra de bodem wat bruin wordt doe je de appelparten erbij. Schep regelmatig om en blus dan af met rode wijn azijn, of zoals ik gedaan heb met balsamicoazijn. Strooi er wat zeezout en peper op.

Spoel de pastinaken schoon en schil er met een dunschiller linten van. Leg de linten op de appel en ui en bespray met olijfolie. Leg de worstjes er bovenop en zet 25 minuten in de oven. Haal de pan eruit en besprenkel de honing erover. Zet nog 5 minuten terug in de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *