Categorieën
Vega

Witte bonen stamppot

Met zo’n donkere dag als vandaag wil ik alleen maar binnen zitten. Lekker tijd voor winterse kost. Dit recept geeft een leuke variatie aan stamppot en heeft een Italiaans tintje.

Je hebt nodig (voor 2 personen)

  • 400 gram witte bonen (zelf gekookt of uit een pot)
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 6 zongedroogde tomaten (op olie) in reepjes gesneden
  • theelepel oregano
  • 60 gram rucola
  • scheut melk
  • klontje roomboter
  • handje pijnboompitten
  • handje walnoten
  • zout en peper

Kook de aardappelen en bonen gaar. Als je kiest voor bonen uit een pot spoel ze dan even af.

Pureer de aardappelen en bonen en voeg de melk, roomboter, zongedroogde tomaten, oregano toe. Meng goed door elkaar en doe als laatste de rucola erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de pijnboompitten en walnoten er bovenop.

Dit gerecht is mijn variant van het recept van De Hippe Vegetariër

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *