Categorieën
Kip

Ramen noodles met pindakip en wokgroenten

Voor 2 personen heb je nodig;
– 1 kipfilet
– ramen noedels
– wokgroenten (wat je in huis hebt of lekker vind)
– 2 handen spinazie
– 1 tomaat
– 1 lente-ui
– handje pinda’s, cashewnoten of pijnboompitten
– peper en zout
– teentje knoflook (uitgeperst)
– olie en roomboter

Voor de saus;
– 2 eetlepels pindakaas
– 1 eetlepel chilisaus
– 1 theelepel geraspte gember
– 1 theelepel sambal
– 1 theelepel bruine basterdsuiker

Snij de kipfilet in reepjes en braad aan in olie met een beetje roomboter.
Roer de pindakaas, chilisaus, gember, sambal en basterdsuiker erdoor. Doe er een beetje water bij en laat op laag vuur sudderen.

Snij de lente-ui in fijne ringen. Haal het natte gedeelte uit de tomaat en snij de tomaat in parten.
Wok de wokgroenten met de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
De spinazie alleen wassen, deze gaat zo op het bord.

Kook de ramen. (Water koken, vuur uitzetten en 5 minuten wellen) Giet af in een vergiet.

Leg de spinazie op een bord. Hierover gaan de noedels. Doe de wokgroenten erop en dan de kip in de pindasaus.
Garneer met de tomatenparten, lente-ui en pinda’s.

ENJOY ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *