Snelle linzenstoof met champignons

Dit is toch wel een van mijn favoriete vega gerechten. Vol van smaak en lekker makkelijk te maken.

Je hebt het volgende nodig (voor 1 tot 2 personen):

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 gram gekookte linzen
  • scheut balsamicoazijn
  • theelepel tomatenpuree
  • paar takjes rozemarijn
  • teentje knoflook uitgeperst
  • peper en zout
  • roomboter

Smelt de roomboter in een stoofpan en bak hierin de champignons bruin. Blus af met balsamicoazijn en voeg dan de knoflook, rozemarijn, tomatenpuree, linzen en eventueel een beetje water toe. Laat even stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Deze stoof in lekker met pastinaakpuree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *