Categorieën
Vega

Vegetarische ovenschotel met courgetterolletjes

Dit vegetarische gerecht is lekker om als volledige maaltijd te eten, maar ook als bijgerecht.

Je hebt nodig;
– 1 courgette
– 1 sjalot
– 1 teen knoflook
– 4 handen spinazie
– 3 tomaten
– handje pijnboompitten
– 3 eetlepels ricotta
– tak oregano
– peper en zout

Bovenstaande hoeveelheden zijn voldoende voor maaltijd voor 1 persoon of bijgerecht.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de sjalot en de knoflook fijn en fruit aan in een pan. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Voeg wat pijnboompitten, peper en de ricotta toe. Dit is de vulling.

Snij de tomaten in blokjes (haal natte gedeelte eruit), snij de oregano fijn en meng dit met wat olijfolie onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van het tomatenmengsel over de bodem.

Schaaf de courgette met bv. een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Gebruik het middengedeelte van de courgette met de zaden niet.
Leg wat van het spinaziemengsel op een courgetteplak en rol op. Leg in de ovenschaal. Herhaal tot de schaal vol is.
Doe de rest van de tomaten erop en wat pijnboompitten.

Spray of sprenkel wat olijfolie erover en zet ca. 30 minuten in de oven.

groentecannelloni

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *