Categorieën
Vega

Andijviestamppot met kerrie-ui en paprika

Een blik naar buiten was voor mij genoeg om vandaag voor een stamppot als avondeten te kiezen.
Al snel kwam ik dit recept voor andijviestamppot tegen.

(Voor 4 personen)

Je hebt nodig;
– 800 gram kruimige aardappelen
– 500 gram andijvie
– 6 sjalotten (of 4 uien)
– 2 zoete puntpaprika’s
– 1 eetlepel honing
– 2 theelepels kerriepoeder
– peper en zout
– scheutje melk

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout.
Ondertussen maak je de paprika en ui schoon en snij je deze in smalle reepjes.
Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de ui en paprika.
Als de ui glazig is voeg dan de honing toe. Daarna gaat het kerriepoeder erbij en laat je dit op laag vuur zacht worden.
Als de aardappels gaar zijn giet deze dan af en laat even uitwasemen. Voeg een scheutje melk toe en wat peper en stamp tot een puree. Als laatste gaat de andijvie erbij. Meng goed door elkaar.
Serveer de stamppot met ui en paprika erop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *