Categorieën
Soepen

Aspergesoep met garnaaltjes en gepocheerd ei

Ingrediënten;
(Voor 4 kommen soep)

– 500 gram witte asperges
– 1 sjalot (fijngesnipperd)
– 1 teen knoflook (uitgeperst)
– 1 liter bouillon
– scheutje kookroom
– 4 eieren
– kokosolie of olijfolie

Voor de garnering;
– 100 gram Hollandse garnalen
– 4 theelepels honingmosterd
– scheutje sesamolie
– snuf gedroogde dille

Doe de olie in een pan en fruit hier de ui in aan.
Schil ondertussen de asperges en snij ze in stukjes. Voeg ze samen met de knoflook bij de ui en bak even mee.
Doe de bouillon erbij en laat op laagvuur sudderen (ca. 15 minuten)
Doe een scheutje kookroom erbij en pureer de soep met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Ik vond dat niet nodig. Houd de soep warm.

Breng in een kleine pan water aan de kook, maak in het midden een draaikolk met een lepel en breek hierboven voorzichtig een ei. Haal het ei er na 3 minuten uit. Herhaal dit voor het aantal personen die mee eten.

Serveer de soep in een kom en garneer met een ei, theelepel mosterd, garnalen, sesamolie en dille.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *