Categorieën
Zoet & Brood

Zoete kwarkbolletjes

Wat is er nou heerlijker dan de geur van gebakken broodjes, pancakes of appeltaart?
Vanochtend maakte ik deze kwarkbroodjes. Klaar binnen een half uurtje.

Voor 6 broodjes heb je nodig;
– 125 gram kwark
– 125 gram speltbloem
– 1 banaan
– 1 ei
– 1 theelepel vanillesuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel olie
– 75 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
Doe in een kom de bloem, kwark, ei, olie, bakpoeder en vanillesuiker en meng met een lepel of spatel door elkaar. Prak de banaan en voeg deze samen met de rozijnen (uitgelekt) toe. Meng alles nogmaals.
Leg bakpapier op een bakplaat en maak met 2 lepels hoopjes beslag op de bakplaat.
Zet ca 20 minuten in de oven en laat de broodjes daarna afkoelen.
Lekker met roomboter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *