Categorieën
Zoet & Brood

Rood fruit dessert met ricottacreme

Dit fris Italiaans nagerecht kun je vooraf maken en vlak voor gebruik opmaken in de glazen.

Je maakt het zo; (voor 8 personen)

  • 600 gram aardbeien (hou 8 aardbeien apart voor decoratie)
  • 150 gram frambozen
  • 200 gram ricotta
  • 250 ml slagroom
  • 4 theelepels suiker
  • 8 handjes mini-marshmallows

Doe de aardbeien en frambozen in een hoge kan en pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Doe de slagroom samen met de suiker in een kom en klop deze stijf. Voeg de ricotta toe en klop nog 10 seconden.

Verdeel de fruitsaus over 8 glazen en schep er in ieder glas twee eetlepels ricotta op. Garneer met een aardbei en een handje marshmallows.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *