Categorieën
Vlees

Rode wijn stoofvlees

Gisteren heerlijk Italiaans gekookt voor een groep vrienden. Een van de hoofdgerechten wil ik al graag met jullie delen.

Voor 8 personen heb je nodig;

  • 1 kg sukadevlees in stukjes
  • 500 tot 1000 ml Italiaanse rode wijn
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 2 wortels in blokjes gesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • peper en zout
  • Flinke klont roomboter

 

Smelt de boter in een braadpan en doe het vlees samen met de takjes tijm erbij. Bak rondom bruin. Voeg de knoflook, wortel, bleekselderij en de ui toe. Bak dit 5 minuten door en doe dan de wijn (tot het vlees onder staat) de rozemarijn en de laurierblaadjes erbij.

Zet het vuur laag en laat de hele dag sudderen. Roer regelmatig door. De stoof is klaar als de wijn is ingekookt en het vlees uit elkaar valt. Haal de laurierblaadjes en de takjes van de tijm en rozemarijn eruit.

ik heb er o.a. een aspergerisotto bij geserveerd. Het vlees is ook lekker bij gebakken aardappeltjes, puree of stokbrood.image  image

Één reactie op “Rode wijn stoofvlees”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *