Categorieën
Salades

Quinoasalade met gegrilde tonijn

De temperaturen lopen weer op, dus tijd voor salade!

Deze quinoasalade maak je zo; (voor 2 personen)

  • 150 gram quinoa (gekookt en afgekoeld)
  • 200 gram verse tonijn
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 200 gram verse spinazie
  • handje walnoten
  • 2 eieren (hardgekookt)
  • scheut sojasaus
  • klein handje sesamzaadjes
  • snuf peper en zout
  • scheut olijfolie
  • scheut vers sinaasappelsap

Snij de courgette in dikke plakken en de paprika in grove stukken. Grill de groenten in een grillpan. Doe ze daarna in een kom, bestrooi met peper en doe er een scheut sojasaus bij. Laat afkoelen (liefst in de koelkast) Grill de tonijn kort om en om in de grillpan. Doe de spinazie in een kom. Maak een dressing van de olijfolie, peper en zout en sinaasappelsap en voeg de dressing toe aan de spinazie. Hussel door elkaar en verdeel de spinazie over twee diepe borden. Schep de gekookte quinoa erop en daarna de gegrilde groenten , gekookt ei, noten. Leg als laatste de tonijn bovenop de salade en strooi er wat sesamzaadjes overheen.

image image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *