Categorieën
Slowjuice Smoothies & Zuivel

Mango-ontbijt

BrendaKookt heeft weer een lekker receptje op haar site. Heerlijk fris fruit in plaats van een boterham als ontbijt.

Met het warme weer meteen gemaakt, met wat kleine aanpassingen.

Mijn versie;

  • 1/2 mango
  • 1/2 banaan
  • 5 frambozen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • handje havermout
  • 1 eetlepel pecannoten
  • snufje kaneel
  • snufje zout
  • 1 theelepel honing

Doe wat neutrale olie in een koekenpan en bak hierin de havermout met de noten krokant. Doe er het zout, kaneel en de honing bij. Zet weg en laat afkoelen.

Schil de mango en banaan en snij deze in stukken. Doe de helft van de mango en banaan in een mengbeker en pureer met de staafmixer. Doe in een schaaltje en zet in de koelkast.

Ik heb zelf zowel de puree als de muesli ’s avonds gemaakt. De puree is dan ’s morgens heerlijk koud en het scheelt in de tijd.

Schep de yoghurt op de mangopuree en garneer met de muesli en frambozen.

TIP; ik heb ook de halve mango en halve banaan die over is gepureerd en in ijsvormpjes gegoten. Komende week dus nog een heerlijk puur fruitijsje tegoed ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *