Categorieën
Bijgerechten & Sauzen

2x perenchutney

Een kennis had een grote hoeveelheid peren en maakte hier twee chutneys mee. Ze was zo aardig om ook twee potjes voor mij te maken en om de recepten te laten delen op mijn site.

CHUTNEY VAN PEER, DADEL EN NOOT

Ingrediënten;

  • 1 1/2 kilo peren
  • 225 gram bruine suiker
  • 125 gram rozijnen
  • 125 gram dadels
  • 225 gram walnoten
  • sap van 3 citroenen
  • 3 dl. wijnazijn

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes. Snij de dadels fijn en halveer de walnoten.

Doe alle ingrediënten in een pan en laat het een uur pruttelen. Controleer of de dikte goed is. Doe de chutney direct in gesteriliseerde glazen potten en sluit deze direct af.

 

CHUTNEY MET PEER, ROZIJNEN EN WALNOOT

Ingrediënten;

  •  500 gram peren
  • 100 gram walnoten
  • 1 cm verse gember
  • 70 gram rozijnen
  • 1 kaneelstokje
  • 120 ml witte wijnazijn
  • 170/200 gram bruine suiker
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kardamompoeder

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Rasp de gember. Halveer de walnoten en rooster even in een koekenpan.

Doe de peren, rozijnen, gember, suiker, azijn en kaneel in een pan. Breng aan de kook en roer door. Zet het vuur lager en roer af en toe door. Laat het ca. 25 minuten sudderen.

Voeg de kardamom, peper en koriander toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Haal van het vuur en doe de walnoten erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het kaneelstokje eruit. Doe de chutney in een gesteriliseerde pot en sluit af.

De chutneys blijven 3 weken goed in de koelkast en 5 maanden in de vriezer.

Ze zijn heerlijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *