Categorieën
Vega

Falafel met citroenmayonaise

Ingrediënten;

voor de falafel;

  •  200 gram kikkererwten (zak van Hak) gepureerd
  • 1 grote teen knoflook (uitgeperst)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 ei
  • 1 theelepel komijn
  • snuf peper en zout

voor de citroenmayonaise;

  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • 1/2 eetlepel Griekse yoghurt
  • sap van 1/4 citroen
  • snuf peper en zout

Meng alle ingrediënten voor de falafel door elkaar. Als de falafel wat nat is kun je een beetje bloem erbij doen. Maak balletjes.

Verhit een flinke hoeveelheid olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes om en om bruin.

Meng de ingrediënten voor de citroenmayonaise door elkaar en serveer deze samen met kleine wraps en salade bij de falafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *