Categorieën
Zoet & Brood

Amandel-Vijgen Koeken

Pffff….. Deze koeken hadden wat voeten in aarde. Het was even een gevecht met het amandelmeel door de losse structuur. Uiteindelijk heb ik ze toch bindend gekregen. Ook is het een totaal ander koekje geworden dan gepland. Maar dat is het leuke van kokkerellen, het gaat om het eindresultaat. Op het moment dat ik deze tekst aan het typen ben ruik ik de heerlijke geur uit al de oven ?

Voor 9 koeken heb je de volgende ingrediënten nodig;

  • 200 gram amandelmeel
  • 7 gedroogde vijgen
  • sap van 1 citroen
  • 2 vanillestokjes
  • 1 eetlepel honing
  • 10 gram kokosolie (gesmolten)
  • 10 gram roomboter
  • 1 eigeel
  • snuf zout

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snij en hak de vijgen heel fijn en doe ze in een kom. Haal de vanille uit het stokje en doe dit samen met het citroensap bij de vijgen.

Doe het amandelmeel in een andere kom en voeg het zout, vanille uit het tweede stokje, het eigeel, de honing, kokosolie en boter toe. Doe het vijgenmengsel erbij en meng alles goed door elkaar met je handen. Maak er een grote bal van.

Maak nu balletjes ter grootte  van een golfbal en druk deze voorzichtig plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Het is nu even spelen met de oven en de koeken in de gaten houden. Ik heb zelf de koeken eerst 10 minuten op 170 graden gebakken. Ze werden al erg bruin maar waren nog te nat en zacht. Daarom heb ik de temperatuur terug gebracht naar 100 graden en de koeken nog 10-15 minuten gebakken. Je kunt de koeken ook tussendoor een keer omdraaien.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *