Categorieën
Vega

Gegrilde aubergine met tomaat en geitenkaas

Af en toe het brood laten staan voor lunch is voor mij geen probleem. Zeker als ik het kan vervangen door dit lekkere gerecht. De gegrilde aubergine kun je vooraf bereiden en is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Snij plakken van de aubergine. Vet een grillpan in met olijfolie en laat deze heel heet worden. Grill de aubergineplakken om en om tot er mooie strepen ontstaan en de aubergine wat zachter wordt.

Bestrooi de aubergine met zout en peper en laat afkoelen. Het lekkerst is als deze als even gekoeld heeft in de koelkast.

Om het lunchgerecht te maken leg je een paar plakken op een bord en leg hier plakken tomaat op. Verkruimel geitenkaas hierover en garneer met balsamicosiroop.

Ook lekker als bijgerecht bij de warme maaltijd of BBQ.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *