Categorieën
Vega Vlees

Paksoi-stamppot met oosterse biefstukpuntjes

Ingrediënten;

  • 1 paksoi
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 uien of 4 sjalotten
  • 150 – 200 gram biefstuk
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • scheutje sesamolie
  • 1 cm vers geraspte gember
  • beetje melk
  • peper en zout (naar smaak)
  • sojasaus

Snij de biefstuk in puntjes en doe ze samen met de gemberrasp, 1 teen knoflook, peper, zout en een flinke scheut sojasaus in een kom. Meng door elkaar en laat minimaal 30 minuten staan.

Kook de aardappelen gaar (in bouillon krijgen ze meteen lekker smaak). Giet ze af en pureer ze met een stamper. Voeg peper, zout, 1 teentje knoflook, scheutje melk en sesamolie toe.

Snipper de uien, bak deze bruin en meng ze door de puree. Was en snij de paksoi fijn en doe deze door (de nog warme) puree. Indien nodig kun je de stamppot nog even verwarmen.

Wok de biefstuk en serveer op de puree.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *