Categorieën
Vis

Teriyaki-zalmballetjes met broccoli-risotto

Dit gerecht maak je in drie delen; de risotto, de zalmballetjes en de teriyakisaus. Recept is voor 3 personen.

De teriyakisaus;

Doe 60 ml. sojasaus, een eetlepel honing, 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel geraspte gember in een kom en meng goed door elkaar. Voeg eventueel wat peper toe. Zet even weg.

De risotto;

Verwarm olie in een pan en bak de risotto tot deze glazig is. Voeg groentebouillion toe tot de risotto onder staat. Laat doorsudderen. Voeg elke keer bouillon toe tot de risotto gaar is. Maal ca 50 gram broccoliroosjes tot kruim en meng dit door de risotto. Meng er verder een klontje boter en wat parmezaansnippers door.

De zalmballetjes;

Hak 300 gram zalmfilet fijn. Maal ca 50 gram broccoliroosjes tot kruim. Snij een sjalot en twee teentjes knoflook heel fijn. Rasp 1/2 cm gember. Meng alle ingrediënten in een kom. Voeg wat paneermeel, peper, zout en een klein beetje van de teriyakisaus toe. Meng door. Draai balletjes van ca 3 cm doorsnede en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer ze in met de teriyakisaus. Zet ze 3x 6 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Draai ze tussendoor om en smeer ze opnieuw in.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *