Categorieën
Soepen

Lunchsoepje met bloemkool en cannelonibonen

In de maand januari maak ik veel extra uren op kantoor. In de pauze is het dan fijn om de lunch al klaar te hebben en meer tijd over te houden voor een ontspanningsmoment tussendoor. Soep als lunch is ideaal. Gemaakt op mijn vrije middag en zo in een glazen pot in de koelkast. Even opwarmen en klaar.

De soep maak je zo;

  • 1 bloemkool
  • 250 gram cannelonibonen (witte kidneybonen)
  • 1 fijngesneden sjalot
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 liter groentebouillion
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Snij de bloemkool in stukjes en voeg deze toe. Roer even om. Giet de bouillon erbij en voeg het kerriepoeder en komijnpoeder toe. Laat zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Laat de bonen uitlekken en spoel af. Voeg ze bij de soep als de bloemkool gaar is. Pureer tot een gladde soep met een staafmixer. Doe het citroensap erbij en breng op smaak met peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *