Categorieën
Sauzen

Stroganoffsaus

Dat met een rijk gevulde saus verdere groente niet nodig is bewijst deze stroganoffsaus. Lekker bij biefstuk en friet of bij een rijstgerecht met kip.

Je maakt de saus met de volgende ingrediënten;

  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 groene en 1 rode paprika in kleine dunne reepjes gesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons in dikke plakken gesneden
  • 1  klein blikje tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 2 flinke eetlepels slagroom
  • 1/2 bouillonblokje
  • worcestersaus
  • olijfolie

Verwarm olijfolie in een braadpan en bak hierin de uienringen zacht samen met het paprikapoeder. Laat de uien niet bruin worden. Voeg de paprika, champignons en knoflook toe en bak goed aan. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan. Laat de groenten sudderen tot ze zacht zijn.

Voeg de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en meng er goed door. Voeg indien nodig wat water toe. Breng op smaak met de worcestersaus, chilipoeder, peper en zout. Alles naar smaak. Roer als laatste de slagroom erdoor.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *