Categorieën
Geen categorie

Zuurkoolschotel met ananas en pancetta

Wat ik altijd een voordeel vind van een ovenschotel is dat je alle voorbereidingen kunt doen en op moment dat je gaat eten alleen de schaal nog in de oven hoeft te zetten.

Ingrediënten;

  • aardappelpuree (zelfgemaakt van aardappelen, melk, boter en peper)
  • zakje biologische zuurkool
  • spekjesreepjes
  • verse ananas in stukjes
  • geraspte kaas
  • pancetta

Maak de aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de zuurkool en laat uitlekken.

Bak de spekjes uit en doe de zuurkool en ananasstukjes erbij. Voor de hoeveelheden hou je aan wat je lekker vindt. Doe dit mengsel in een ovenschaal.

Meng geraspte kaas (naar smaak) door de aardappelpuree. Doe de puree in een niet te dikke laag op de zuurkool in de ovenschaal. Leg hier bovenop de pancetta.

Zet ca. 25 tot 30 minuten in de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *