Wat ik altijd een voordeel vind van een ovenschotel is dat je alle voorbereidingen kunt doen en op moment dat je gaat eten alleen de schaal nog in de oven hoeft te zetten.
Ingrediënten;
- aardappelpuree (zelfgemaakt van aardappelen, melk, boter en peper)
- zakje biologische zuurkool
- spekjesreepjes
- verse ananas in stukjes
- geraspte kaas
- pancetta
Maak de aardappelpuree. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de zuurkool en laat uitlekken.
Bak de spekjes uit en doe de zuurkool en ananasstukjes erbij. Voor de hoeveelheden hou je aan wat je lekker vindt. Doe dit mengsel in een ovenschaal.
Meng geraspte kaas (naar smaak) door de aardappelpuree. Doe de puree in een niet te dikke laag op de zuurkool in de ovenschaal. Leg hier bovenop de pancetta.
Zet ca. 25 tot 30 minuten in de oven.