Categorieën
Soepen

Bruine bonensoep

Een programma waar ik momenteel graag naar kijk is Binnenstebuiten. Hier heb ik al regelmatig lekkere recepten voorbij zien komen, zoals deze bruine bonensoep. Een stevige maaltijdsoep vol verse ingrediënten.

Voor een flinke pan soep heb je nodig;

  • 500 gram soepvlees (runds)
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 1 magere rookworst
  • 1 blik of pot bruine bonen
  • 3 uien
  • 2 winterpenen
  • 2 stelen prei
  • 1 halve knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 liter water

Kook het soepvlees ca. 1 uur in het water. Snij ondertussen de peen en knolselderij in kleine blokjes, de prei in dunne ringen en de ui en knoflook fijn. Spoel de bonen in een vergiet af met water en laat uitlekken.

Doe wat olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en de spekjes. Schep het schuim van het soepvlees en giet het water met het vlees in de andere soeppan. Doe de prei, wortel en knolselderij erbij.  Voeg tevens de tomatenpuree en de laurierbladen toe. Warm even door en doe dan de bruine bonen erbij. Laat ca. 30 minuten zacht doorkoken.

Snij intussen de rookworst in plakjes en voeg deze de laatste 5-10 minuten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Ik serveer de soep met broodstokjes.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *