Categorieën
Zoet & Brood

Broodstokjes met rozemarijn

Om de maaltijdsoep wat aan te kleden heb ik deze broodstokjes gemaakt. Maar ook bij een tapenade of salade zijn ze heerlijk. Je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig. Met het volgende recept maak je 8 redelijk grote broodstokjes.

Meng 300 gram bloem met 4 gram gist, flinke snuf zout, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels gedroogde oregano en twee takjes verse rozemarijn (in kleine snippers geknipt). Voeg 180 ml. lauwwarm water toe en kneed het minimaal 10 minuten tot een luchtig deeg. Voeg als het nodig is een beetje bloem toe. Laat het deeg een uur rijzen in een kom afgedekt met een vochtige doek. Zet het op een warme plek in huis.

Verdeel het deeg in 8 porties en rol hier stokjes van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog 10 minuten rusten. Maak ze een beetje nat en strooi nog wat zout erop. Bak de stokjes ca. 18-20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om dunnere, kleinere stokjes te maken. Hou er dan rekening mee dat de baktijd iets korter is.

 

 

Recept; Laura’s Bakery

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *