Categorieën
Vega

Hamburger van kastanjechampignons

Voor 4 van deze vegetarische burgers heb je de volgende ingrediënten nodig;

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 4 broodjes
  • 50 gram rucola
  • handje pijnboompitten
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • peper en zout
  • theelepel paprikapoeder
  • theelepel gedroogde oregano

Snij of hak de champignons in kleine stukjes, snipper de ui en de knoflook en bak deze drie ingrediënten in een koekenpan. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Doe het mengsel in een vergiet en laat het goed uitlekken en geheel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het afgekoelde mengsel in een kom en voeg de eieren, het paneermeel en 1/3 van de kaas toe. Maak er burgers van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ca. 20 minuten in de oven en draai ze halverwege een keer om.

Beleg de broodjes met rucola en leg daarop de hamburger. Schep er een lepel truffelmayonaise op en garneer met parmezaanse kaas en pijnboompitten.

 

Recept; LeukeRecepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *