Categorieën
Vis

Krokante visburgers

Onlangs maakte ik al een champignonburger. Vandaag wordt het een visburger.  Lekker met ovenfriet en een salade.

Voor 4 burgers heb je nodig;

  • 4 broodjes
  • 500 gram kabeljauw of andere witvis
  • sap van een halve citroen
  • 2 lente-uitjes in hele fijne ringen gesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren geklutst
  • zout en peper naar smaak
  • rucola
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 augurken in kleine reepjes gesneden
  • 1 tomaat
  • wasabimayonaise

Hak de vis heel fijn met een groot mes of in de keukenmachine. Meng dit in een kom met de lente-ui, citroensap, zout, peper een beetje van het ei en een beetje paneermeel. Kneed hier burgers van.

Doe de bloem, paneermeel en het geklutste ei op drie aparte borden. Haal de burgers vervolgens eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.

Verhit een scheut olie in de pan en bak hierin de burgers op middelhoog vuur om en om goudbruin.

Serveer op een broodje met rucola, tomaat, augurk en uienringen en een lepeltje wasabimayonaise. Ik serveer ze vandaag met ovenfriet.

 

Inspiratie; BrendaKookt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *