Categorieën
Salades

Rijstsalade met zwarte bonen

Steeds vaker duikt de zwarte boon op in gerechten. Niet gek want dit boontje is erg gezond. De zwarte boon zit vol met vitamines, waaronder foliumzuur (B11). Verder bevat deze boon veel antioxidanten en magnesium. Andere goede eigenschappen  zijn dat de boon een positieve werking heeft op het cholesterol en dat deze de bloedsuikerspiegel op peil houdt. Omdat de zwarte boon vol zit van eiwitten en vezels is het een prima vleesvervanger.

Vandaag gebruik ik deze zwarte boon in een salade;

Kook 100 gram rijst gaar en laat afkoelen. Voeg de volgende ingrediënten toe; 1 gesnipperde sjalot, 1 puntpaprika in kleine stukjes gesneden, een scheut olijfolie, klein scheutje rode wijnazijn, theelepel mosterd en een theelepel honing. Meng door elkaar. Voeg hierna een klein potje mais en een zak zwarte bonen toe (zorg dat de bonen vooraf  even afgespoeld zijn). Schep alles goed door elkaar en garneer met lente-ui.

Lekker als bijgerecht of als maaltijdsalade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *