Categorieën
Salades

Gevulde eieren

Met Pasen in het vooruitzicht ben ik weer wat gerechtjes aan het uitproberen. Ik moet zeggen deze eitjes maken is wel wat gepriegel maar uiteindelijk ziet het er gezellig uit op de Paastafel.

Begin met het hard koken van de eieren. Laat ze afkoelen en snij dan zo netjes mogelijk het kopje eraf. Hol vervolgens de eieren voorzichtig uit met een klein lepeltje.

Voor de vulling heb je nodig;

  • 1 zoete aardappel
  • 1/4 rode paprika
  • 1/4 gele paprika
  • 1/4 groene paprika
  • 1/2 sjalot
  • 2 theelepels mayonaise
  • 1 theelepel honingmosterd
  • beetje peper en zout

Snij de aardappel in kleine blokjes en kook beetgaar. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Snij de paprika’s en sjalot heel fijn. Meng dit met de aardappelblokjes en schep er de mayonaise en mosterd door. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de eitjes met de salade en zet ze in een eierdopje of in een eierrekje.

Je kunt de eieren ook vullen met een eisalade of een andere salade met bijvoorbeeld vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *