Categorieën
Buddha Bowls

Sushibowl

Ik vind het heerlijk, eten uit een kom. Dus ik ben helemaal fan van deze rage. Eerder maakte ik al een Pokebowl met salade. Deze Sushibowl bevat ook rijst.

Voor twee bowls heb je nodig;

  • 125 gram sushirijst
  • 3 eetlepels sushiazijn
  • 200 ml. water
  • 200 gram gerookte zalmsnippers
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaad
  • sap van een halve citroen
  • 1/2 avocado in 4 parten gesneden
  • 2 lente-uitjes in fijne ringen gesneden
  • 4 radijsjes in heel dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels sojabonen (edamame) kort gekookt en ontdopt
  • 1/2 eetlepel mayonaise
  • klein theelepeltje wasabipasta
  • dressing van 1/2 eetlepel citroensap, 1/2 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel zonnebloemolie en 1 cm vers geraspte gember.

Spoel als eerste de rijst tot het water helder is. Hiermee verwijder je het zetmeel. Doe er dan het water bij en breng met de deksel op de pan aan de kook. Draai zodra het kookt het vuur laag en laat zachtjes ca. 10 minuten doorkoken. Laat dan nog 15 minuten staan. Al die tijd laat je de deksel op de pan. Ik heb pannen met een kijkdeksel dus dat is in dit geval heel handig, Als laatste meng je voorzichtig de sushiazijn erdoor en laat de rijst afkoelen tot deze lauwwarm is.

Marineer ondertussen de zalmsnippers in de sojasaus, sesamolie, citroensap en sesamzaad.

Maak een wasabimayonaise van de mayonaise en wasabipasta.

Maak nu de bowl op door eerst de rijst erin te scheppen. Leg hier bovenop alle gesneden groenten ed. Schep de zalm erbij en druppel er wat dressing over. Doe een lepeltje wasabimayonaise er bovenop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *