Categorieën
Vega

Wraps met pompoenpuree en zwarte bonen

Voor twee van deze vegetarische wraps heb je nodig;

  • 2 grote wraps
  • 1 flespompoen
  • 200 gram zwarte bonen (bv. van Smaakt in glazen potje)
  • 2 flinke handen spinazie
  • 125 gram rijst
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snuf chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen de rijst en schil de pompoen en snij deze in blokjes. Doe de pompoen in een kom met de kaneel en een scheut zonnebloemolie. Meng door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ca. 35 minuten in de oven en laat daarna een beetje afkoelen. Voeg het paprikapoeder en chilipoeder toe en pureer vervolgens de pompoen met een bv. staafmixer tot een gladde dikke massa.

Spoel de zwarte bonen en laat uitlekken. Snij de spinazie in reepjes.

Smeer nu de pompoenpuree op een wrap en leg er vervolgens de spinazie, rijst en bonen op. Rol op en leg op een bakplaat. Zet deze nog ca. 5 minuten in de oven om de wraps weer goed te verwarmen.

Serveer de wraps voor de liefhebbers met een knoflooksaus of guacamole en geraspte kaas.

Inspiratie; Living the green life

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *