Categorieën
Salades

Aspergesalade met bloedsinaasappel en dragon

Het is weer aspergetijd! Helaas zit het weer nog een beetje tegen maar voor de lunch een salade maken doe ik het hele jaar door.

Deze frisse salade (voor 2 porties) maak je zo;

  • 12 dunne asperges, geschild en gehalveerd
  • 2 bloedsinaasappels
  • 2 flinke eetlepels skyr, kwark of Griekse yoghurt
  • 2 theelepels dragon
  • handje pistachenoten (gekneusd)
  • snuf peper

Kook de asperges in ca. 5 tot 8 minuten gaar. Laat afkoelen en uitlekken.

Rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil de sinaasappels en snij het vruchtvlees tussen het vlies uit.

Meng de skyr met een klein scheutje sinaasappelsap, 1/3 van de sinaasappelrasp en 1 theelepel dragon. Breng op smaak met wat peper.

Zet nu de asperges in een potje en giet wat dressing daartussen. Laat er de sinaasappelpartjes tussen vallen. Garneer met pistachenoten en sinaasappelrasp.

 

Inspiratie; Nederlands asperge centrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *