Categorieën
Vis

Saffraanrisotto met asperges en garnalen

Nu het aspergetijd is probeer ik weer zoveel mogelijk nieuwe recepten uit. Saffraanrisotto stond al op mijn lijstje om te maken. Een goede reden om de twee ingrediënten te combineren.

Voor dit gerecht heb je nodig;

  • risotto
  • saffraan (1/2 tot 1 gram)
  • asperges (5 stuks per persoon)
  • garnalen
  • bieslook
  • bouillon
  • snuf peper en zout
  • olie

De asperges;

Snij 1 cm van de onderkant van de asperges en schil ze met een dunschiller. Halveer ze. Snij de onderste helft in schuine plakken en kook deze gaar. Bewaar het kookvocht. Maak een puree van deze aspergestukjes.

Kook vervolgens de bovenste helften gaar. (5 minuten koken en vervolgens 10 tot 15 minuten in het warme water laten staan)

De risotto;

Fruit de risotto in olie in een koekenpan. Giet er een beetje bouillon bij. Doe de saffraandraden met een beetje zout in een vijzel en maal tot een poeder. Neem ca 100 ml. van het aspergekookvocht en doe het poeder daarbij. Giet het gele water vervolgens bij de risotto. Laat de risotto langzaam gaar worden. Als deze te droog wordt giet er dan telkens wat bouillon bij.

Als de risotto bijna gaar is kun je de aspergepuree eronder mengen.

Wok de garnalen en doe 2/3 bij de risotto. Knip wat verse bieslook erboven en meng dit door. Breng indien gewenst op smaak met wat peper.

Serveer de risotto met de asperges, de rest van de garnalen er boven op. Garneer nog met wat bieslook.

Tegenwoordig kun je saffraan kopen bij Albert Heijn in verpakkingen van 0,5 gram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *