Categorieën
Salades

Witlofsalade met appel en geitenkaas

Ook al laat het mooie weer nog even op zich wachten. Met deze salade haal je het zonnetje een beetje in huis. Lekker, fris, zoet, bitter. Heerlijke combinatie.

Je maakt de salade zo;

Neem een flinke stronk witlof en snij deze in vier parten. Haal de harde binnenzijde eruit. Besmeer de witlof met wat olijfolie en grill om en om in een grillpan tot de witlof zachter is geworden.

Maak een dressing van olie, peper, zout, appelazijn en honing. Zoek zelf welke smaak je het meest naar voren wil laten komen. Tussendoor gewoon even proeven voor de verhoudingen.

Leg de witlof op een bord of schaal en giet er de dressing over. Garneer met partjes appel, geitenkaas en pecannoten. Ik heb er zelf ook nog een beetje balsamicosiroop op gedaan.

Recept: Foodsisters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *