Categorieën
Soepen

Harira

Op zoek naar een soep met kikkererwten en tomaat kwam ik uit bij dit verrassend lekkere recept van De Groene Meisjes. Mijn recept heeft slechts een paar kleine aanpassingen

Je maakt een flinke pan van deze Marokkaanse soep met de volgende ingrediënten;

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 4 stengels bleekselderij fijngesneden
  • 1 winterpeen in kleine blokjes gesneden
  • 5 grote tomaten in stukken gesneden
  • 400 gram voorgekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 3/4 eetlepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • klein blikje biologische tomatenpuree
  • sap van een halve citroen
  • gedroogde koriander
  • 600 ml. groentebouillion
  • 2 dadels per persoon fijngesneden
  • olie

Verhit de olie in een pan en zet hierin de wortel, ui, knoflook en bleekselderij aan. Zet het vuur niet te hoog. Roer goed door. Voeg de kruiden toe en verwarm even mee. Doe vervolgens de tomatenpuree, tomaten en bouillon erbij en laat op laag vuur ca. 30 minuten doorsudderen.

Voeg het citroensap en de kikkererwten toe en laat een minuutje meekoken.

Serveer de soep in kommen en doe er wat dadels en gedroogde koriander op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *