Categorieën
Salades

Couscoussalade met noten en sinaasappel

Zomerse  temperaturen vragen om veel salades. Dagelijks maak ik er een voor lunch of diner. Vandaag met 35 graden op de thermometer een lekkere frisse salade.

Deze couscoussalade maak je met de volgende ingrediënten;

  • kopje ongekookte couscous
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • handje zonnebloempitten
  • handje gemengde noten
  • eetlepel lijnzaad
  • 4 gedroogde abrikozen
  • sla naar keuze
  • peper en zout
  • theelepel mosterd
  •  blokjes feta
  • pijnboompitten

Kook de couscous in water met zout en laat deze afkoelen. Rooster in een pan de noten, zonnebloempitten en lijnzaad. Snij de abrikozen in stukjes. Doe het notenmengsel en de abrikozen bij de couscous en voeg een scheutje olie toe. Meng door elkaar en zet even weg.

Halveer de sinaasappel en pers 1 helft uit. Pers de halve citroen uit. Maak hiervan een dressing met snufje peper, scheutje olie en de mosterd. Snij de andere helft van de sinaasappel in parten. Snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit.

Maak nu een schaal op door eerst wat sla erop te leggen en daartussen door de couscous te verdelen. Doet er wat dressing over. Garneer de salade met de stukjes sinaasappel, blokjes feta en pijnboompitten.

Bij de salade hebben we vandaag kipspiezen van de BBQ en stokbrood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *