Categorieën
Vega

Notenrijst met gedroogde abrikozen

Soms zijn er recepten die je ziet en die je dan ook meteen wil maken. Zoals deze notenrijst van Puur Suzanne. Een lekker maar voedzaam vegetarisch gerecht. Ideaal voor warme dagen. Ik ben al niet zo’n vleeseter en met warm weer mis ik het zeker niet.

Ik heb voor een iets andere bereidingswijze gekozen dan het originele recept.

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 150 gram ongekookte rijst
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels gemengde ongezouten noten
  • 6 gedroogde abrikozen (in stukjes gesneden)
  • 200 gram sugarsnaps
  • 250 gram taugé
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus

Kook de rijst gaar.

Rooster in een koekenpan de zonnebloempitten en noten. Voeg deze bij de rijst, samen met de abrikozenstukjes.

Wok de sugarsnaps ca. 2 minuten en doe dan de taugé erbij. Voeg de sojasaus en knoflook toe en wok nog ca. 2-3 minuten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *