Categorieën
Zoet & Brood

Flammkuchen

Ingrediënten;
– 500 gram speltbloem
– 7 gram gist
– 3 el olijfolie
– 275 ml water (handwarm)
– snuf zout

– 125 gram creme fraiche en 125 gram zure room door
elkaar gemengd (topping)

– beleg zoals, ui, champignons, spek, zalm, tomaat

Meng de bloem met de gist en het zout in een kom. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed het tot een soepel deeg.
Doe het deeg in een kom afgedekt met folie en laat het een uurtje rijzen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven op 200 graden.
Neem wat deeg en rol dit heel dun uit op bakpapier.
Leg dit op een bakplaat of ovenrooster.
Smeer wat topping op de kuchen en beleg met ingrediënten naar keuze.
Ik heb vanmiddag gekozen voor twee varianten, een met zalm en een met spek.
Bak de flammkuchen ca 8 tot 10 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *