Categorieën
Vlees

Daging Smoor

Dit in ketjap gestoofd rundvlees is een recept van een naamgenote. Niet vaak zie ik mijn naam voorbij komen en nu is er nog een Silvie met een passie voor koken.

Voor dit overheerlijke vlees heb je de volgende ingrediënten nodig; Recept voor 8 porties;

  • 1200 gram sucadelappen of dikke rib, in blokken van 3×3 cm gesneden
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 3/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • 100 ml. ketjap
  • 300 ml. water
  • 1 eetlepel azijn
  • peper naar smaak
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Neem een stoofpan en verhit hierin een flinke scheut olijfolie. Voeg een klontje roomboter toe. Bak het vlees hierin kort aan (tot het bruin is) Doe niet teveel in 1 keer in de pan, maar bijvoorbeeld in drie keer. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie.

Bak nu in hetzelfde vet de uien glazig. Voeg het pepertje en de knoflook toe. Doe het vlees er weer  bij en roer om. Voeg nu de nootmuskaat, kruidnagel, ketjap, azijn en water toe.

Laat het vlees met de deksel op de pan 2 1/2 tot 3 uur zachtjes stoven tot je het vlees uit elkaar kunt duwen. Als het te nat is kun je de saus een beetje binden met maizena.

Ik heb er een saffraanrijst, roerbakgroenten en zoetzure komkommer bij geserveerd.

Recept: Silvie’s Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *