Categorieën
Bijgerechten & Sauzen Salades Vega

Tabouleh met frisse muntyoghurt

Tijdens onze vakantie vorige maand kregen we deze tabouleh in een sharingdish. Ik heb goed mijn best gedaan om alle ingrediënten te onthouden zodat ik dit thuis een keer kon maken. Vandaag eten we de sharingdish met deze tabouleh bij de BBQ.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig;

  • 100 gram bulgur
  • 2 tomaten
  • stukje komkommer (ca. 3 cm)
  • 1/2 rode ui
  • handje rozijnen
  • handje amandelschaafsel
  • 1/2 theelepel ras el hanout kruiden
  • sap van een halve citroen
  • 6-8 muntblaadjes

Voor de saus;

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 teentje knoflook
  • snuf peper en zout
  • beetje citroensap
  • 2 blaadjes munt

Bereid de bulgur door deze in een kom te doen en er twee keer zoveel kokend water bij te gieten. Laat ca. 10 minuten staan. Laat uitlekken in een vergiet en druk (met keukenpapier) het overtollige vocht er uit. Doe de bulgur terug in de kom en meng er de ras el hanout kruiden en citroensap door.

Wel intussen de rozijnen in water er laat  uitlekken.

Snij de tomaat in parten en verwijder de zaden. Snij in kleine blokjes. Snipper vervolgens de ui en snij de komkommer in kleine blokjes. Snij de muntblaadjes fijn. Voeg deze ingrediënten samen met de rozijnen  en amandelschaafsel toe aan de bulgur. Meng door elkaar.

Laat de tabouleh voor gebruik even goed afkoelen in de koelkast.

Maak de saus door alle ingrediënten te mengen. Schep een lepel op de tabouleh.

Leuk om te serveren in een slablad.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *