Categorieën
Vega

Linzenstoofpotje met quinoa en zwarte bonen

Zwarte bonen, quinoa, linzen, tomaat …… Dit gerecht zit boordevol vitamine B, eiwit, ijzer. Zelf vind ik een dergelijk gerecht lekker om als vervanging van de broodmaaltijd met lunch te eten.

Spoel linzen en quinoa voor gebruik (inmiddels is er een quinoa “lolaquinoa” die al voorgespoeld is)

Kook 50 gram linzen kort, giet ze af en laat uitlekken. Kook een handje quinoa.

Doe twee eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin een gesnipperde ui en een uitgeperst knoflookteentje. Doe een beetje paprikapoeder en snufje chilipeper erbij en warm even mee. Zet het vuur niet te hoog.  Doe de linzen erbij en voeg een blik biologische tomatenstukjes toe. Laat zachtjes stoven tot de linzen gaar zijn. Voeg even daarvoor een blikje zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt) en de quinoa toe.

Schep lekker in een kom en eet het met een lepel.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *