Categorieën
Vlees

Italiaanse gehaktballetjes

Voor 4 personen

Voor de gehaktballetjes heb je nodig;
– 500 gram gehakt (1/3 half om half en 2/3 runder)
– 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
– 1 volle theelepel honingmosterd
– paneermeel
– 1 ei
– flinke snuf paprikapoeder
– peper en zout naar smaak

Voor de saus heb je nodig;
– 500 gram basis tomatensaus (zie eerder op mijn pagina)
– 1 blikje biologische tomatenblokjes
– 1 courgette
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 250 gram champignons
– 2 takjes verse oregano

Voor de garnering;
– pijnboompitten
– mozarella

Meng het gehakt met alle andere ingrediënten en draai er balletjes van van ca. 3 cm doorsnee.
Bak deze even aan in wat olijfolie.

Fruit in een ruime braadpan de knoflook en de ui. Voeg de basistomatensaus en het blik tomatenblokjes toe.
Breng even aan de kook en zet daarna het vuur laag.
Snij de courgette in blokjes en de champignons in dikke schijven en doe deze bij de saus. Voeg als laatste de oregano toe.
Leg nu de gehaktballetjes rustig in de saus en laat doorsudderen tot de balletjes gaar zijn (ca. half uur)
Indien nodig kun je de saus wat dikker maken met wat maizena.

Serveer met volkorenpasta en garneer met mozarella en pijnboompitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *