Categorieën
Zoet & Brood

Chocolade ontbijtpannenkoekjes

Af en toe vind ik heerlijk om een verwenontbijt te hebben. Meestal is dit in het weekend.  Maar ook doordeweeks kan dit prima, door de avond vooraf een en ander voor te bereiden. Zo heb ik gisteravond deze ontbijtpannenkoekjes gemaakt. Het is een vrij eenvoudig recept.

Maak een beslag van ca. 35 gram havermeel (havermout in blender tot meel malen), 1 banaan in stukjes, 1 ei, 1 eetlepel cacao, scheut melk. Je kunt dit doen in een blender of gewoon met een mixer of garde.

Voor de hoeveelheid melk moet je kijken naar de dikte van het beslag. Deze kun je altijd nog een beetje toevoegen. Wil je een luchtigere pannenkoek voeg dan een ei extra toe en mix dit een beetje luchtig vooraf.

Als je beslag klaar is doe dan een beetje olijfolie in een pan en schep er het beslag in. De grootte bepaal je zelf. Bak zoals je american pancakes bakt op niet al te hoog vuur om en om gaar.

Verwarm in een ander pannetje rood fruit met een heel klein beetje honing.

Garneer de pannenkoekjes met Griekse yoghurt, kokosrasp en het rood fruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *