Categorieën
Pasta

Gevulde pastaschelpen

Deze grote pastaschelpen kun je op diverse manieren vullen. Vandaag gebruik ik ze voor een ovenschotel met spinazie, ricotta en tomatensaus.

Ingrediënten voor 2 personen;

  • 16 schelpen
  • 4 flinke handen verse gewassen spinazie
  • 5 eetlepels ricotta
  • 100 gram spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • handje pijnboompitten
  • peper en zout
  • 2 eetlepels parmezaanrasp
  • voldoende verse tomatensaus om de schelpen te bedekken in de ovenschaal

Verwarm de oven op 180 graden.

Kook de schelpen beetgaar in bouillon. Laat uitlekken en een beetje afkoelen.

Bak de spekjes krokant en voeg hieraan de spinazie en knoflook toe. Laat de spinazie slinken. Schep de ricotta, 1 eetlepel parmezaanrasp en pijnboompitten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Doe een laagje tomatensaus in een ovenschaal. Vul nu de schelpen met het spinazie-ricotta mengsel en zet ze in de schaal. Vul de schaal nu verder met tomatensaus tot de schelpen net onder staan. Strooi 1 eetlepel parmezaanrasp erover.

Zet ca. 15 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven afhankelijk van hoe warm de schelpen en vulling nog zijn van de voorbereiding. In principe is alles al gaar dus het gaat slechts om het verwarmen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *