Categorieën
Kip

Kip Madras

Op de site van Brenda Kookt zag ik dit lekkere kiprecept voorbij komen.

Kip madras vind je in de supermarkt in vele kant en klare varianten of pakketten waar je zelf nog verse ingrediënten aan toe voegt. Niet nodig, je kunt dit zelf heel gemakkelijk maken. Je hebt zo een gezondere variant en nog veel lekkerder ook.

Voor 4 personen heb je nodig;
– 3 kipfilets in stukjes gesneden
– 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
– 1 cm geraspte gember
– 1 ui (fijngesneden)
– 1 rode puntpaprika in reepjes
– 1 winterpeen in stukjes gesneden
– 250 gr sperziebonen
– 1 appel in stukjes (je hoeft de appel niet te schillen)
– 125 ml creme fraiche
– 500 ml bouillon
– 1 el curry madras kruiden van Jonnie Boer
– 1 theelepel kerriepoeder
– evt beetje maizena

Maak de sperziebonen schoon en kook deze een paar minuten.
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui samen met de knoflook en gember. Voeg de kip toe en bak mee.
Doe de paprika en wortel erbij. Voeg dan de kruiden toe en bak deze even mee.
Nu gaat de bouillon en de creme fraiche erbij. Laat dit 5 minuten pruttelen. Om de saus wat dikker te maken voeg je er wat maizena bij (eerst even mengen met koud water)
Als laatste gaan de boontjes en de appel erbij.
Serveer met rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *