Categorieën
Vega Vlees

Rode kool stamppot met appel

Normaal gesproken is dit de tijd van het jaar om volop bezig te zijn met saladerecepten. Maar gezien het bijna winterse weer vind ik het nog steeds lekker om stamppot te eten. Vandaag heb ik een stamppot gemaakt zoals mijn moeder die vroeger vaak maakte.

Je hebt nodig;
– 500 gram rode kool
– 500 gram kruimige aardappelen
– 1 appel
– bouillon
– klein beetje suiker en kaneel
– scheut melk
– peper

Je kunt natuurlijk kant en klaar gesneden rode kool kopen. Bij voorkeur van de groenteboer. Lekker is om een biologische rode kool zelf te snijden.

Snij de rode kool in fijne reepjes. Breng aan de kook in een pan met water. Schil de appel en snij deze in stukjes. Voeg de appel pas aan de rode kool toe als deze bijna gaar is samen met klein beetje suiker en vleug kaneel.
Giet af als de rode kool gaar is.

Schil ondertussen de aardappels, snij ze in stukken en kook ze gaar in bouillon.
Stamp met scheutje melk tot puree en breng op smaak met wat peper.

Voeg de rode kool en puree samen en stamp onder elkaar.
Lekker met saucijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *