Categorieën
Soepen

Romige champignonsoep met knoflookbroodjes

De soep;
– doosje kastanjechampignons
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– 150 ml kookroom
– 500 ml bouillon
– olijfolie

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de champignons toe en bak even mee. Haal de helft van de champignons eruit.
Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Doe de kookroom erbij en pureer de soep met een staafmixer. De overige champignons kunnen er nu weer bij. Even verwarmen en de soep is klaar.

De broodjes;
– ciabatta (of ander stokbrood)
– 50 gr roomboter
– 5 tenen knoflook (uitgeperst)
– 1 theelepel gedroogde oregano
– peper en zout
– aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter samen met de knoflook in een pannetje op laag vuur. Voeg de oregano en snuf peper en zout toe.
Snij de broodjes zo in dat ze net niet door zijn. Smeer nu de broodjes in met de knoflookboter en verpak ze in aluminiumfolie. Doe ze ca 15 minuten in de oven.
Je kunt natuurlijk ook 1 groot brood maken om te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *