Categorieën
Vega

Ravioli met spinazie ricotta en tomatensaus

Zelf pastadeeg maken lijkt moeilijk maar dit valt reuze mee. Ik heb helaas alleen een losse steker om ravioli uit te steken. Op zich niets mis mee, het kost wat meer tijd. Tegenwoordig zijn er ook handige rekjes waarmee je in 1 keer 10 ravioli’s kunt maken.

Je maakt het pastadeeg met bloem, eieren, zout en olijfolie.
Per 100 gram bloem neem je 1 ei. Je zou 100 gram per persoon aan kunnen houden. Klop het ei los en zeef de bloem boven een grote kom. Doe het ei bij de bloem met een scheutje olijfolie een snuf zout. Kneed het deeg ca. 10 minuten tot er een soepel deeg ontstaat. Wikkel het in vershoudfolie en leg het een half uur in de koelkast.

Ondertussen kun je de vulling maken. Ik heb gekozen voor spinazie, ricotta en ovengedroogde tomaten.
Wanneer je diepvriesspinazie gebruikt laat deze dan heel goed uitlekken. Snij de tomaten heel fijn. Meng de spinazie met de ricotta en tomaten. Breng op smaak met peper en zout en evt. wat knoflook.
Je kunt bv ook een vulling maken met paddestoelen of een vleesvariant.

Als het deeg genoeg gerust heeft kun je het uit gaan rollen tot ca. 2 mm. dikte. Ik heb dit met een deegroller gedaan en dat gaat goed. Je kunt ook de pastamachine gebruiken als je die hebt. Als je het uitrolt op bakpapier plakt het niet zo. Indien nodig strooi je wat bloem erop.
Als het deeg dun genoeg is steek je de vormen uit met een raviolisteker. Leg op 1 deel een hoopje van de vulling en leg dan een ander deel erop. Als je het randje wat nat maakt plakken ze beter op elkaar. Druk de zijkanten goed aan.

Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Doe de ravioli erin en kook (op hoog vuur) ca. 6 minuten. De ravioli komt naar boven drijven.
Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat even uitlekken.

Ik heb de ravioli geserveerd met een basis tomatensaus waar ik creme fraiche bij heb gedaan om deze wat romiger te maken.

ravioli2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *