Maaltijdsalade met gegrilde groenten, geroosterde kikkererwten en tonijn

Zomer dat is het tegenwoordig echt in Nederland. Steeds vaker hoge temperaturen. Op warme dagen eet ik het liefst een salade. Als hoofdmaaltijd dan wel eentje die goed vult. Deze salade bevat veel eiwitten en gezonde vetten. Heel gezond dus.

Voor de salade heb je nodig:

  • 1 aubergine in plakken gesneden
  • 1 gele paprika in repen gesneden
  • 1 blik biologische kikkererwten
  • 1 blikje tonijnstukjes op water
  • 50 gram rozijnen geweld in lauw water
  • feta
  • babyspinazie
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bestrijk de aubergine en paprika met olie en grill tot ze mooie donkere strepen hebben. Doe ze daarna nog warm in een plastic zakje en knoop dicht.

Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kom. Doe een scheut olie erbij en bestrooi met paprikapoeder. Rooster ze daarna en een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Zet even weg.

Verdeel de babyspinazie over een schaal en verdeel daarover de gegrilde groenten en de geroosterde kikkererwten. Doe daarna de tonijnstukken, rozijnen en feta erbij. Besprenkel nog met wat olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *