Ovenschotel met hamrolletjes gevuld met zuurkool en mango

Nodig voor 4 personen;

  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 100 gram geraspte kaas
  • flinke scheut melk
  • 25 gram roomboter
  • 2 theelepels honingmosterd
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 8 plakken Parmaham
  • 1 mango geschild en in blokjes gesneden

Maak als eerste een smeuïge puree door de aardappels gaar te koken en even te laten uitwasemen. Je ziet dan dat ze lekker kruimig zijn. Stamp ze fijn en meng de melk, roomboter, mosterd en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Kook in een andere pan de zuurkool ca. 5 minuten en een klein beetje water. Giet af en laat goed uitlekken.

Verdeel de puree over een ovenschaal.

Pak nu 2 plakken ham en leg deze net overlappend over elkaar. Leg er zuurkool en mangoblokjes op en rol op. Leg alle rolletjes op de puree. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *