Categorie├źn
Ovenschotels Vega

Omgekeerde bladerdeegpizza

Met moederdag kreeg ik het nieuwe boek van Jamie Oliver “VEG”, vegetarische recepten dus op de heerlijke no-nonsense Jamie manier waar ik zo van hou. Geen poespas.

Deze pizza is gemakkelijk te maken. De grootste uitdaging is het storten van de pizza. Maar ook dat is gelukt.

Neem een courgette, gele paprika, cherrytomaatjes, en een rode ui, Snij in plakken en doe alles op een ovenplaat of een niet te diepe ovenschaal. Besprenkel met olie en zet ca. 50 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot de groenten mooi bruin gekleurd zijn.

Schep de groenten wat naar het midden van de plaat en leg er roomboterbladerdeeg op (1 groot stuk of kleinere stukken) Zelf heb ik kant en klaar diepvriesbladerdeeg gebruikt. Dit ontdooi je even een minuut of 10.

Zet de pizza nog 20 tot 25 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is. Keer daarna om op een houten plank. Scheur wat mozzarella en verdeel over de pizza. Doe als laatste wat balsamicocreme erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *