Hasselback aardappelen

Tijdens ons verblijf in Stockholm hebben we een bezoekje gebracht aan Restaurant Hasselbacken. De Hasselback aardappel is in 1953 gemaakt door een van de chef-studenten van het restaurant.

Voor deze aardappelen gebruik je vastkokende. Was ze met de schil en droog af. Snij dan in hele dunne plakjes net niet door. Handigheidje is om naast de aardappel een houten lepel of ander stokje te leggen zodat het mes niet de ver door gaat.

Vet vervolgens een ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt roomboter in een pannetje en leg hierin een paar takjes tijm en rozemarijn en knijp een teentje knoflook erin. Als de smaken van de kruiden ingetrokken zijn verwijder je deze en giet dan de warme boter over de aardappelen. Bestrooi met wat zeezout en zet de aardappelen ongeveer 45 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *